Kategorijos
Kiti straipsniai

Kas laukia keliaujant į Sakartvelą (Gruzija)?

Kelionė į Sakartvelą, kerinčią Gruzijos žemę, – tai nepakartojamas nuotykis, kuris žada užburti jūsų jausmus ir atverti duris į stebuklų pasaulį. Štai ko galite tikėtis išvykę į Sakartvelą – nuo senovinių miestų, kupinų istorijos, iki įkvepiančių kraštovaizdžių ir šilto svetingumo – štai ko galite tikėtis išvykę į Sakartvelą:

1. Seno ir naujo sintezė:
Įžengus į Tbilisį, triukšmingą Gruzijos sostinę, jus pasitiks miestas, kuriame senovinės šaknys lengvai susilieja su šiuolaikine įtaka. Senamiestis su siauromis grindinio gatvelėmis, puošniais balkonais ir gyvybingais turgumis leidžia susipažinti su turtinga Gruzijos istorija. Tuo pat metu šiuolaikiniai pastatai ir gyvybinga meno scena rodo pažangią miesto dvasią.

2. Atskleisti senovės lobiai:
Gruzija – tai istorinių vietų ir architektūros stebuklų lobynas. Būkite pasirengę apžiūrėti tokias ikonas kaip Narikalos tvirtovė, stūksanti aukštai ant kalvos, nuo kurios atsiveria nuostabūs vaizdai į apačioje esantį miestą. Atraskite į UNESCO sąrašą įtrauktą Gelati vienuolyną – kvapą gniaužiantį viduramžių Gruzijos architektūros pavyzdį, ir paslaptingą Uplistsikės urvinį miestą – gyvą senovės civilizacijų liudijimą.

Keliones i gruzija3. Gastronominiai malonumai:
Gruzijos virtuvė – tai šventė pojūčiams, kurios skoniai privers jus trokšti dar. Pasinerkite į chačapuri – burnoje tirpstančią sūriu įdarytą duoną – ir pasimėgaukite sultingais koldūnais, vadinamais chinkali. Šiuos gardžius patiekalus derinkite su visame pasaulyje garsiais Gruzijos vynais, gaminamais pagal šimtametes vyndarystės tradicijas.