Kategorijos
Kitos veiklos

Kapavietės dengimas plokšte – kiekvieno patogumui

Tinkama kapavietės priežiūra yra kur kas paprastesnis darbas nei galėjote pagalvoti. Ypač tokiu atveju, kai jis paliekamas specialistams, kurie ne ik turi laiko, tačiau ir puikiai išmano tradicijas, kurios leidžiasi džiaugtis tinkamai prižiūrima artimojo kapo vieta.

Taupantiems laiką ypač geras pasirinkimas ne tik prižiūrėtojai, tačiau ir kapo dengimas plokšte. Tokiu atveju nereikia skirti daug laiko, kad kapavietė atrodytų puikiai ir tuo pačiu pavyktų ant jos palaikyti tvarką.

Dizaino pasirinkimo galimybės

Kapo dengimas plokšteKapo dengimas plokšte džiugina ne tik dėl patogumo, tačiau taip pat ir dėl galimybės suskurti tokią kapavietę, kuri kiekvienam labiausiai tinka. Nuo paprasto padengimo, kuris dažniausiai būna vienos spalvos, tad atrodo netgi kukliai, iki tokio, kuris yra raštuotas, tad jį dažniausiai renkasi norintys daugiau dėmesio ir tuo pačiu prabangos.

Kategorijos
Kiti straipsniai

Pledukai kūdikiams – kokį išsirinkti?

Šiuolaikinės mamos net neabejoja, jog jų mažylių garderobe tiesiog privalo būti pledukai kūdikiams. Jie daugiafunkciai ir reikalingi visais gyvenimo atvejais. Kadangi pledų pasiūla didžiulė, kartais sunku išsirinkti ir suprasti, kuris gi pledas kūdikiui geriausias. Tačiau jei jums į rankas pateko kokybiškas pledukas kudikiui, tai jis jums tarnaus ilgą laiką. Mes jums padėsime nesunkiai apsispręsti, kurie pledai kudikiams geriausi ir kuriuos išties verta įsigyti.

Geriausi pledai naujagimiams

Laukiantis mažylio dauguma būsimų mamų susimąsto apie tai, kokie pledai naujagimiams geriausi ir kokį derėtų įsigyti savo mažyliui. Taigi, vis tik kokie pledai kudikiams geriausi? Pledas naujagimiui privalo atitikti labai daug reikalavimų. Svarbiausia — pledukas naujagimiui privalo būti minkštas ir, kad visada būtų švarus, turi gerai skalbtis ir būti atsparus dažnam skalbimui.

Vieną vertus, reikalingas puošnus šventinis pledas kudikiui išsirašant iš gimdymo namų arba krikštynoms. Šiuo tikslu puikiai tiktų ažūriniai megzti pledai naujagimiui. Jie tinka ir vasarą, kai su kūdikiu išsiruošiate pasivaikščioti lauke.

Be to, reikalingas šiltas ir praktiškas pledukas kūdikiui, kuris sušildytų pasivaikščiojimų žiemą metu ir miegui vėsiame kambaryje.

Apžvelkime tris optimaliausius variantus – trys geriausi pledai naujagimiams.

Pledai naujagimiams – įsigykite iškart 2!

Išsirinkite iš karto 2 pledus! Tai turėtų būti storas žieminis vilnonis pledas kudikiams (iš avių, kupranugarių arba kašmyro vilnos) ir plonas medvilninis pledas kudikiui, skirtas vasaros sezonui.

Pledai vaikams turi būti pagaminti iš „protingų“ medžiagų

Pledukai kūdikiamsPledai vaikams, į kurių sudėtį įeina šilkas, bambukas, mikromodalis — gerai žinomi dėl savo puikių savybių sušildyti, kai šalta ir vėsinti, jei šilta. Tokie pledukai vaikams brangesni, tačiau daugeliu atvejų jie jums atstos iškart du gaminius vienu metu.

Geriausias pasirinkimas – pledukai kudikiams, skirti vidutinei temperatūrai

Vidutinei temperatūrai skirti pledukai kudikiams savo sudėtyje turi viskozės, mikrofibros. Mišrūs audiniai, tokie kaip vilna su poliamidu, puikiai susitvarkys su vasaros vakaro vėsa ir šilumos trūkumu žiemą.

Populiariausi mišrių medžiagų pledukai kudikiams yra iš medvilnės ir akrilo. Jie mėgstami dėl ryškių spalvų, akrilo atsparumo nusidėvėjimui ir medvilnės natūralumo.

Pledai vaikams – kaip nesunkiai išsirinkti?

Pledai vaikams, kaip ir kitos prekės vaikams, reikalauja atidumo ir atsakingumo renkantis. Tai žino visos mamos. Kadangi vienu būtiniausių daiktų vaikui yra pledas, reikia gerai išsiaiškinti kaip teisingai išsirinkti tinkamą gaminį, kad mažylis visad jaustųsi patogiai ir ką daryti, kad pamėgtas daiktas tarnautų kaip įmanoma ilgiau.

Užklotai kūdikiams, jų funkcijos

Iš pradžių išskirkime funkcijas, kurias privalo atlikti užklotai kūdikiams:

  • užkloto dėka mažylio miegas jaukus ir kokybiškas;
  • užklotu galima užkloti vaiką lauke, važiuojant transportu ar vežant mažylį vežimėliu;
  • užklotas kudikiui nepamainomas daiktas važiuojant transportu;
  • uzklotas kudikiui puikiai gali atstoti lovytės užtiesalą;
  • iškylos gamtoje ar vasarnamyje metu apklotas kūdikiui puikiai apsaugos jį nuo šalčio;
  • galima naudoti kaip grindų kilimėlį, ant kurio smagu žaisti;
  • vaikui bus labai jauku susisiausti į užklotą, žiūrint mėgstamus animacinius filmukus.

Kaip išsirinkti medžiagą, iš kurios pagamintas pledas kūdikiui?